+36 20 800 1111 Hívjon munkaidőben!

FSP UNIVERZÁLIS CPU HŰTŐK, AM4-HEZ IS

2017.05.22. 09:08
Új termékcsalád az FSP-től!

Az FSP sajtónapjáról számos újdonságot mutattunk be. Az időzítés tökéletes volt, mert az új termékek szinte azonnal meg is érkeztek. Az FSP processzorhűtői magukban hordozzák az FSP hűtéssel kapcsolatos minden tudását, amit az évek során összegyűjtött a modern tápegységeknél szerzett tapasztalataiból.

A processzorhűtők univerzálisak, mind Intel, mind AMD processzorokhoz felszerelhetőek, sőt az AM4 foglalatú AMD Ryzen processzorokhoz is kapunk megfelelő felfogató keretet. Az FSP Windale 6 és Windale 4 közvetlen processzorkapcsolatú hűtőcsövekkel éri el az optimális hűtést, a réz csövek érintkeznek a CPU felületével.

A csövek köré gondosan megtervezett hűtőlamellák kerültek, amelyeken a levegőt egy 120mm-es extrém csendes ventilátor préseli át. A ventilátor vibrációcsökkentő gumi tüskékkel került felrögzítésre, ami elnyeli a zajt és a rezonanciát. A két modellen eltérő ventilátor van, a Windale 6-os lapátjai mögött kék LED-ek csinálnak hangulatvilágítást. A Windale 4 ventilátora nem világítós. A ventilátorok 1000-1600 RPM (+/- 15%) tartományban működhetnek és kb. 60 CFM a levegőszállítási képességük.

A Windale 6 nevéhez méltón 6 db 6 mm átmérőjű hűtőcsővel oldja meg a hőelvezetést, a Windale 4 pedig 4 ilyen csövecskét tartalmaz. A Windale 6 alumínium hűtőlamellái és a hűtőcsöveket elegáns és a gamer cuccokhoz passzoló matt fekete festékkel vonta be a gyártó.

A több hűtőcső és a nagyobb felületű lamellák miatt kicsit nehezebb, 823g-os Windale 6 méretei 122 x 110 x 160mm. A Windale 4 a maga fizikai valójában 620g, méretei 122 x 83 x 158mm. Ügyelni kell a megfelelő számítógép ház kiválasztására, hogy a 158-160mm-es hűtő ne feszüljön neki a ház oldalának. Talán mondani sem kell, hogy az FSP CMT210 számítógépházaiba pont beleférnek.

Az FSP saját mérései alapján a konkurens márkákhoz képest több fokkal alacsonyabb hőmérsékleten tartható a CPU ezekkel a hűtőkkel, a gyári megoldásoknál pedig nagyságrendekkel hatékonyabbak. Az FSP az új termékeivel minél komplettebb megoldást kíván nyújtani a felhasználóknak.

 

A termékeket ezen a linken tekintheted meg, illetve ha csak szimplán a képek egyikére kattintasz!