+36 20 800 1111 Hívjon munkaidőben!

GAZDASÁGOS SSD A HDD LECSERÉLÉSÉRE

2017.05.12. 10:06
Olcsóbb, de mégis minőségi (ráadásul stílusos) SSD? Megjött.

Sajnos az iparágat sújtó kontroller és flash tároló hiány elhúzódik és a közeljövőben sem enyhül a nyomás a gyártókon. Ez az SSD árak meredek emelkedésével járt, talán emlékszel még az egy évvel ezelőtti időkre, amikor 9690 Ft volt egy Kingston V300 120GB. Ma az a helyzet, hogy nehéz SSD-t beszerezni és ez a gyártók számára is új kihívást jelent.

A Kingston az A400 szériával az árérzékeny felhasználókat célozta meg. Ők, akik halogatták és még nem cseréltek jó időben jó áron SSD-re vagy akik olyan notebookot vagy slim netbookot használnak, amelybe HDD van, de már elégedetlenek a gép sebességével, de kivártak. Még mindig igaz, hogy a legkifizetődőbb egy meglévő konfiguráció felturbózásához az SSD beruházás.

Az A400 friss technológiájú kontrollert kapott, az induló szériában a két csatornás Phison S11 dolgozik Toshiba 15nm-es TLC NAND tárolókkal. A meghajtó mellől azonban hiányzik a DRAM gyorsítótár. Ezzel a lépéssel jelentősen könnyítették az SSD súlyát, a fogyasztását, valamint az árát is. Az új A400 az UV400-hoz képest 20% könnyebb és 60% kevesebbet fogyaszt. A ma csúcskategóriás 4 és 8 csatornás, gyorsítótáras, de jelentősen magasabb árú meghajtókhoz viszonyítva is az A400-as teljesítménye igazán figyelemre méltó.

Az új SSD család három tagból fog állni, egy 120GB, egy 240GB és egy 420GB tárméretű változatból. Az olvasási sebesség mindháromnál 500 MB/s lesz, az írási sebesség azonban méretfüggő. A 120GB-os modell esetében 320MB/s, a 240GB-osnál 350 MB/s és a legnagyobbnál 450 MB/s. Ezek az adatok a mainstream vonalban található többi meghajtóhoz hasonlóak, ami egy kétcsatornás kontrollertől igazán szép teljesítmény.

Fontos megjegyezni, hogy a Kingston előre jelezte, hogy a kontroller terén a későbbi modelleknél változás lehetséges, feltételezhetően az aktuális piaci kínálat és a fejlesztések függvényében más típusú vezérlőkkel is piacra kerülhet az A400. Ami változatlan lesz, az a mérsékelt ár.

Tekintettel arra, hogy a közeljövőben nem számítunk az SSD árak esésére, így nem érdemes várni a HDD cserével. Az A400 pedig a rövid boot idővel, a gyors alkalmazás futtatással, nem is beszélve a hordozható gépeknél a hosszabb akkumulátor idővel, mindenképpen ajánlott vétel.

 

Kattints a képek egyikére, vagy IDE hogy megtekintsd Az A400-as kínálatunkat! :)