Nyitóoldal
E-mail címem:

Jelszavam:


Elfelejtettem jelszavam!


A kosár üres!

Minőségi díj 2010 - Az év honlapja lettünk!

2010.12.03. 09:17
Lezárták az idén immár kilencedik alkalommal meghirdetett „Az Év Honlapja” pályázatot. E-kereskedelem kategóriában a 2010-es év minőségi honlapja címet a ChipLand.hu nyerte!

 

A pályázatra rekordmennyiségű, több mint 350 nevezés érkezett, legtöbben a szolgáltatás, e-kereskedelem, márkasite kategóriákat választották, de sokan szálltak versenybe „Az Év kreatív megoldása” címért is.

A zsűritagok hat szempont alapján értékelték a weblapokat, melyek a következők: design, impresszió, innovatívitás, interaktivitás, navigáció, kategóriának megfelelő tartalom.

Kicsit részletesebben a szempontokról:

Design

A honlap vizuális megjelenése (színvilág, layout, tipográfia, grafika) támogatja-e a megadott célkitűzést, valamint mennyire van összhangban a honlap tartalmával .

Impresszió

A weblap vizuális megjelenése és tartalmának megismerése milyen összbenyomást kelt a látogatóban.

Innovatívitás

Milyen újszerű tartalmi, formai és programozástechnikai megoldásokat alkalmaztak a weblap fejlesztői.

Interaktivitás

Milyen formában ad lehetőséget a honlap a látogatóknak / ügyfeleknek a kapcsolattartásra. A honlap tartalma / szolgáltatásai mennyire használják ki a web által nyújtott kétirányú kommunikációs lehetőségeket.

Kategóriának megfelelő tartalom (súlyozott pontszám)

Miután a versenyben különböző kategóriákban lehet nevezni, a tartalmat nem lehet általában értékelni, hanem csak a konkrét kategória jellegzetességeinek megfelelően. A honlap tartalmi része mennyire támogatja a nevezésben megadott marketing célkitűzés megvalósítását az adott kategóriában. A kereskedelmi kategóriában induló honlapok - az üzleti szolgáltatás minősége mellett - mennyire felelnek meg a kötelező jogi előírásoknak.

Navigáció

A látogatók részéről a leggyakoribb panasz a weblapokra, hogy egy idő után elveszítik a tájékozódást, nem tudják hol vannak, hogyan tudnak visszatérni a kezdőoldalra. "Értékeljük, hogy a weblap mennyire áttekinthető, milyen segítséget nyújt a weblap egyes részeinek a megismeréséhez."


Köszönjük, hogy 2010-ben minket választottak és reméljük, jövőre is osztozhatunk örömünkben szintén egy rövid hír formájában.