+36 20 800 1111 Hívjon munkaidőben!

RaidSonic ICY BOX IB-AC642 - SSD a notebookba HDD mellé!

2012.04.20. 12:29
A laptoposok sokat nyerhetnek egy SSD beültetésével. Tovább bírja az aksijuk, az előttünk álló nyáron pedig kevésbé melegednek a gépeik majd. Ehhez párosul a gyorsabb működés, tehát teljes lenne a boldogság, csak hát a tárterület kevés még. Ha pedig benne hagyjuk a notebookban a merevlemezt, akkor hova tegyük az SSD-t?
RaidSonic ICY BOX IB-AC642

 

Akinek van laptopja biztosan elgondolkodott már azon, milyen jó volna egy SSD-re pakolni az operációs rendszert, a nagyobb fájlokat és gyakran használt alkalmazásokat. A merevlemeznél sokkal gyorsabban indulna el a gép, ébredne fel alvó állapotból és a munka is sokkal könnyebben menne. Azonban a merevlemez nagy tárhelyéről se tudunk lemondani egykönnyen, feloldhatatlannak tűnő dilemma ez.

A Raidsonic Icy Box IB-AC642 egy, az optikai meghajtó helyére építhető keret, amely fogadja a második meghajtóként beépítendő SSD-t. Gondoljuk csak át, hogy valóban szükség van-e az optikai meghajtóra manapság, amikor szinte filléres dolog már egy 8 GB-os pendrive vagy egy memória kártya? Vagy csak olyan megszokásból ragaszkodunk hozzá?

 

Természetesen vannak helyzetek,a mikor nem tudunk lemondani az optikai meghajtóról, de általánosságban már nincs nélkülözhetetlen szerepe, a fényes korongokról készített ISO fájlokat egy flash meghajtóról is használhatjuk. Így megválva a nyelvöltögető egységtől egy minőségi szinttel magasabb notebookot faraghatunk az kedvenc hordozható masinánkból. Mindenki döntse el mit nyer vagy veszít ezen.

 

Ez is csak egy félmegoldás! - fanyaloghatnánk. De nem tehetjük, mert az IB-AC642 keret mellé kapunk egy külső, USB 2.0 csatlakozós házat, amelybe szépen belefabrikálhatjuk a laptopból most kioperált optikai meghajtót és a táskánk mélyére tehetjük. Ha a kezünkbe nyomnak egy DVD-t vagy CD-t, akkor nem esünk kétségbe, az USB-s meghajtóval olvashatjuk és írhatjuk is.

 

Az Icy Box IB-AC642 a szabványos, 12,7 mm-es DVD meghajtók helyére fér be, a 2,5" SSD mellett persze egy merevlemezt is beletehetünk, így a laptop sebessége nem , de a háttértár kapacitása megnövelhető. A keret elöl egy ál-DVD ajtóval zárható le, hogy a notebookunk megjelenése se sérüljön az átépítéssel. Nos, tetszik?

Akkor klikk ide!