+36 20 800 1111 Hívjon munkaidőben!

AZ ÚJ INTEL X GENERÁCIÓ ÉS A CORE I9

2017.08.29. 09:45
AZ ÚJ INTEL X GENERÁCIÓ ÉS A CORE I9

Az új Intel Core X processzor családot a legmagasabb teljesítmény igények kiszolgálásához skálázták be, 4 magtól egészen 18 magig választhatsz majd az extrém processzorok közül. A legfrissebb technológia fejlesztések mellett még marad tartalék is a jövő elvárásai számára. A platform készen áll az Intel Optane memóriákra és az Intel Optane SSD meghajtókra, amelyekkel elképzelhetetlenül gyors reakcióidőket érhetsz el.

Az X család teljes mértékben támogatja a 4K-t, a szerkesztést, a konvertálást és a 360 fokos videókat, valamint a VR technológiát. A 4K tartalomkezelés során 30 százalék, a VR tartalmak mellett 20 százalék sebesség növekedést vár az Intel, a gamereknek +30 százalékot ígér.

A legtöbb X processzorban megjelent a négy csatornás DDR4 2666 MHz memóriakezelés. Az új LGA2066 tokozású processzorok a szintén most debütáló X299 chip készlettel szerelt alaplapokba építhetőek be.

A szélesebb kompatibilitás érdekében a család két fajta Kaby Lake-X négymagos processzorral indul, név szerint Intel Core i5-7640X és Intel Core i7-7740X, amelyek még két csatornás memóriakezeléssel dolgoznak, a többiek, a Skylake-X alapúak már négy csatornát használnak ehhez.

Az áttervezett Smart Cache technológia 1MB, magonként rendelkezésre álló gyorsítótárat tartalmaz az előző generáció 256KB-os elsődleges tárterületével szemben, így az adatkezelés súlypontja a mag saját lokális, privát memóriaterületére került a közös, osztott gyorsítótárral szemben, ez egyértelműen javítja a sebességet.

A boost két nagyobb lépésben történik, az alapórajel fölé a Turbo Boost 2.0 emeli a processzor órajelét, az efeletti szintet pedig a most bemutatkozó Turbo Boost Max 3.0 valósítja meg. Ez így együtt egy igen komplex rendszer. A processzorban több mint száz érzékelő figyeli az eseményeket, a magok működését és a hőmérsékletet. Külön technológiák elemzik ezeknek az érzékelőknek a jeleit, avatkoznak be a feszültségszintekbe és állítják a frekvenciákat a terhelésnek, az utasításoknak és nem utolsó sorban a hőmérsékletnek megfelelően. Intelligensen felismeri a rendszer a legjobban teljesítő magokat és átirányítja ide a kritikus munkafolyamatokat. Akár a többi kikapcsolásával az órajelüket tovább tudja növelni, bőven 4 GHz fölé.

Az i9-7900X (a legkisebb i9 most) 44 PCIe sávja négy grafikus kártya közvetlen eléréséhez elegendő a számos USB, STATA, Thunderbolt és egyéb csatlakozón felül, így a legújabb játékok maximális felbontás mellett még azonnal streamelhetők is HD felbontásban. Ki vágyhat ennél többre?

Az X299 lapkakészlet megnövelt I/O képességei révén 24 PCIe 3.0 sávot és nyolc SATA 3.0 porot, valamint 10 USB 3.0 csatlakozót képes kezelni, a gyorsabb adatátvitelre képes HDMI 3.0 mellett. Az Intel nagy várakozással beharangozott Optane memória és SSD családja is ezzel a chip készlettel lesz majd használható.

A 12 magos i9-7920X CPU-t augusztus végétől, a 14-18 magos központi egységeket szeptember végétől szállítja a gyártó. A 4 és 10 magos Intel Core X processzorok hamarosan megérkeznek a polcokra.

Valójában az új X generáció hátrányára csak a magas árakat róhatjuk fel, bőven a konkurens Ryzen platform fölé árazta az Intel a sorozatot. Ezzel a célközönség a vastagabb pénztárcával rendelkező, mindig a legújabbat, leggyorsabbat és legmodernebbet kereső tech réteg lesz, aki ilyen HEDT konfigurációt vásárol magának. Íme az Intel kategorizálása:

 

 

Alaplapokat ITT találsz webáruházunkban a lent listázott processzorokhoz!